[O1] zerwany gwint - mocowanie obejmy z gumą stabilizatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • brzeczol
    Classic
    • 2011
    • 1

A to ja opisze, co się ostatnio wydarzyło w drodze do Katowić, odcinek prosty, światła się zbliżają, zielone, słychać z tyłu jakąś redukcje i strzał z Mugena, pewnie LPG strzeliło :P :lol: No to tata tak tylko docisł, i Okazało się, że Honda Conrecto czy jak to tam się pisze, wypada blado przy Octavi 1.4 T :P
    Niestety, nasze emocje ostudziła podłubana Avensis w dieslu, zakopciła i odeszłaaaaaa :|
  • octan0
    Classic
    • 2010
    • 4

Koledzy , czy przerabiał już ktoś zerwany gwint (śruba jest ok) tej króciutkiej tulejki do której mocuje się przy pomocy śruby obejmę z gumą stabilizatora.
    Chciałem własnymi siłami wymienić gumki na stabilizatorze (często się wygniatają i zaczyna stukać), no i przeciągnąłem tzn zerwałem gwint.
    Miejsce do przegwintowania na aucie jest praktycznie niemożliwe.

Znalazłem temat dotyczący tego problemu.... jakieś rozwiązanie to jest, tzn nakrętka.
    Ale czy tą tulejkę można w prosty sposób wybić ?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wiem, że dostęp tam jest marny ale może wspawać nakrętkę? Pamiętam, że na forum był taki przypadek i to rozwiązanie było właśnie wybraną opcją. Można też spróbować śrubą stożkową ale to w tym miejscu może nie zdać egzaminu. Są jeszcze sruby samogwintujące pytanie czy podejdą.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• karolw2
        Drive
        • 2010
        • 49

I jak poradziłeś sobie z problemem ??? Mi mechanik proponuje wymontowanie sanek i ponowne przegwintowanie twoerdzi że inaczej się nie da.

Komentarz

Pracuję...